Yangın kapısı kurulumu, bir bilirkişi ekibin yapması müstelzim özel bir meselelemdir. Yangın kapısı namuslu şekilde yerleştirilmeli, tıkızca monte edilmeli ve yangın kapısının çkırmızıışması için müstelzim tesisat düz şekilde takılmalıdır.
Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.
Yangın bapsı, yangın sıcaklığına verilen kalmış olduğunda, özel olarak tasarlanmış bu mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve esas kapıların katı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.
Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, tasarruf amacına ve ön nüshasına bakarak farklılık gösterebilir. Horda, farklı tipteki binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:
Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o vakit vacip koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan narin malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı midein sac lafınlığı 1.0 mm Yangın kapısı yahut daha nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetleme edilmesi ve mesleklevsel yapkaloriın korunması da önemli önem taşır.
İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin tavır önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;
üste yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan birgeniş firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri hiçbir bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Bu kapılar, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve gayrı emin alanlara erişimlerini kolaylaştırır. Başkaca, yangının yayılmasını engelleyerek, sair alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin muayene şeşna düzenınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.